Curatarea tenului

Importanta acestei proceduri este greu de supraestimat. Conform dermatologilor, jumatate din problemele pielii apar din cauza lipsei de curatare regulata sau din cauza folosirii incorecte a produselor de curatare.

Deseori, cheltuind multi bani pe creme si produse cosmetice scumpe, femeile uita de necesitatea acestei proceduri simple si economisesc pe produse de curatare sau folosesc produse de calitate inferioara. Aceasta atitudine neglijenta cauzeaza aparitia de pete rosii, iritatii, acnee si cosuri. Un produs cosmetic ales incorect, de exemplu un sapun nepotrivit tenului, poate sa usuce rapid pielea si va fi nevoie de o ingrijire speciala pentru restabilirea echilibrului de umiditate. Problemele pot fi usor evitate prin alegerea unui produs de curatare potrivit tenului.

Portiunile de piele descoperite, in primul rand fata, sunt cele mai expuse la actiunea agresiva a factorilor externi: praful, murdaria, dioxidul de sulf si monoxidul de carbon sunt doar cativa dintre factorii care ne agreseaza zilnic pielea si care ne predispun tenul la diverse afectiuni. In plus, aproape doua milioane de glande sudoripare elimina zilnic diverse substante: apa, uree, acid lactic, sare, dioxid de carbon, etc.

Folosim zilnic diverse creme si produse cosmetice. In lipsa unei curatari corecte, toate aceste substante pot perturba echilibrul natural al pielii pentru o perioada indelungata.

Seara, pielea necesita o curatare profunda pentru indepartarea prafului, a urmelor de grasime si transpiratie.

In plus, curatarea regulata asigura eficienta produselor cosmetice. Un produs are efect numai daca se aplica pe o piele perfect curata.
Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


*