Folosirea sapunului

Oare putem folosi sapunul pentru a ne spala pe fata? Aceasta intrebare ridica multe controverse in randul expertilor. Unii considera ca sapunurle trebuie evitate de catre persoanele care au un ten uscat sau sensibil, deoarece contin acizi grasi care contribuie la dezvoltarea proceselor inflamatorii. Altii considera ca sapunul nu trebuie folosit pentru spalarea fetei, indiferent de tipul de ten, pentru ca apa oricum degreseaza pielea si atunci folosirea sapunului va amplifica si mai mult acest efect. In consecinta, pielea se usuca foarte tare si glandele sebacee isi sporesc activitatea, iar asta constituie o problema atat pentru tenul uscat, cat si pentru cel gras. Dar toti sunt de acord cu parerea ca este mai bine sa renunti la sapun daca dupa spalare apare senzatia de strangere, pielea se irita sau se cojeste.

Sfatul Cosmeticianului

Nu te spala cu apa rece sau fierbinte, acest lucru iti poate afecta echilibrul pielii si activitatea capilarelor. Varianta optima este apa putin calda.

Daca ai un ten uscat si sensibil, temperatura apei cu care te speli nu trebuie sa depaseasca temperatura camerei, chiar daca pielea este foarte murdara – in acest caz, este mai bine pur si simplu sa repeti procedura de curatare.

Pentru tenul uscat, sensibil si inflamat, care nu suporta sapunul, se recomanda folosirea produselor de curatare special concepute sa raspunda nevoilor tenului, care indeparteaza impuritatile usor si rapid, fara sa afecteze echilibrul de umiditate a pielii. Produsul de curatare se aplica pe fata si pe gat prin masaj usor si apoi se indeparteaza cu apa. Pentru o curatare profunda si o buna hidratare a tenului, se poate aplica o masca cosmetica.

La fel de diferite sunt opiniile dermatologilor privind lotiunile tonice. Unii considera ca acestea sunt necesare pentru o curatare profunda a pielii si recomanda folosirea lor pentru orice tip de ten. Altii, avand o cu totul alta parere, sustin ca aceste produse trebuie evitate, deoarece toate lotiunile tonice, fara exceptie, contin substante cu potential alergic care pot cauza iritatii. Sunt de evitat in special lotiunile tonice cu alcool – acestea distrug mantaua acida de protectie si duc la inflamarea si inrosirea pielii.

Tenul inflamat este singurul tip de ten pentru care se recomanda folosirea lotiunilor tonice cu un procent mic de alcool, care dezinfecteaza portiunile inflamate si contribuie la vindecarea rapida a cosurilor si acneelor.
Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


*