Reguli de pastrare a cremelor

Cremele se recomanda a fi pastrate la temperaturi intre +5 °C si +25 °C. La temperaturi mai joase, cremele se intaresc, apa din emulsii lichide se cristalizeaza si produsele se strica. La temperaturi mai mari, cremele se inmoaie prea mult.

Termenul de valabilitate al cremelor este de obicei cuprins intre 6-12 luni.

Unele creme, in special cele care se vand in borcane si se aplica cu mana, contin conservanti care permit pastrarea produsului pe o perioada mai lunga, dar pielea reactioneaza uneori negativ la aceste substante.

Cremele care se vand in tuburi si flacoane cu dozator contin o cantitate mai mica de coloranti, decat cele care se vand in sticle cu gatul larg. Cu cat termenul de valabilitate este mai mare, cu atat mai multi conservanti contine produsul.

In nici un caz, sa nu aplici pe piele creme vechi, cu termen de valabilitate expirat. Nu trebuie sa te zgarcesti cand vine vorba de ingrjirea tenului tau.


Sfatul Cosmeticianului

  1. In cazul tenului gras, cu tendinte acneice, se recomanda folosirea produselor, pe ambalajul carora este specificat clar ca sunt ”non-comedogenice”. Produsele non-comedogenice nu contin substante care pot cauza blocarea glandelor sebacee si aparitia acneei.
  2. Pentru ten sensibil, mai bune sunt produsele etichetate ca fiind ”hipoalergenice”. Acestea nu contin odorizanti si coloranti artificiali.
  3. Nu dilua niciodata produsele cosmetice cu apa sau saliva, pentru a le reda consistenta initiala. Aceasta procedura favorizeaza inmultirea bacteriilor.
  4. Daca ai observat ca un produs cosmetic si-a schimbat culoarea sau mirosul, arunca-l. Cu timpul, efectul conservantilor scade si acestia nu mai pot lupta cu bacteriile.
  5. Inchide foarte bine toate flacoanele si sticlutele cu crema. Daca aplici crema cu mana, spala-ti mainile si, inainte sa te atingi de produs, sterge-le (numaidecat!) foarte bine. Cel mai bine ar fi sa iei crema din sticluta cu o spatula speciala.




Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


*