Plaja si machiajul

Daca iti place sa stai mai mult la plaja sub razele calde ale soarelui, trebuie sa iei in considerare faptul ca machiajul trebuie sa fie in acest caz minimalist, si pe langa functia decorativa, sa aiba mai ales functia protectoare. Inainte sa mergi la plaja, nu folosi creme grase, creioane si farduri: sub razele soarelui, acestea pot sa se topeasca si sa curga, iar in cel mai rau caz, risti sa te trezesti cu arsuri ale pielii.

Cel mai bine ar fi sa folosesti farduri uscate, rimelul trebuie sa fie rezistent la apa, iar rujul trebuie sa aiba efect de hidratare si protectie solara. Cea mai buna varianta pentru plaja este balsamul de buze. De preferat ar fi sa optezi pentru culori naturale – culorile aprinse vor arata vulgar.

Sfatul Cosmeticianului

  1. Inainte de antrenament, ar fi de preferat sa te demachiezi, pentru ca machiajul se poate intinde in timpul unor miscari intense.
  2. Daca te antrenezi in aer liber, aplica pe intreg corpul o crema cu factor ridicat de protectie solara.
  3. De asemenea, ar fi bine sa eviti cremele grase (daca nu e vorba de iarna, bineinteles). Supraincalzind pielea, grasimea suprasolicita vasele de sange.
  4. Dupa antrenament, trebuie in primul rand sa indepartezi transpiratia si impuritatile acumulate pe piele, iar apoi sa aplici o crema hidratanta pentru a restabili umiditatea pierduta.

Fondul de ten si fardul de obraz nu-si au rostul in acest caz, pentru ca iti doresti probabil sa te bronzezi si pe fata. Pe langa acestea, fondul de ten si pudra se intind daca pielea transpira, conferind un aspect inestetic pielii.

Cel mai important este sa aplici pe fata o crema cu factor ridicat de protectie, pentru a o proteja de influenta nociva a razelor ultraviolete si pentru a preveni arsurile. De preferat este sa alegi creme si lotiuni rezistente la apa.

Daca nu folosesti balsamuri sau rujuri cu filtru UV, trebuie sa aplici pe buze o crema de protectie. Pielea buzelor este foarte fina si se poate arde repede. Crema de protectie trebuie aplicata iarasi, in fiecare ora.
Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


*