Ingrijirea tenului mixt (combinat)

In cazul tenului mixt, fiecare zona a fetei are nevoie de o ingrijire diferita. Programul de ingrijire a tenului mixt vizeaza reducerea activitatii glandelor sebacee, ingustarea porilor dilatati din zona T si totodata o buna hidratare a portiunilor de piele uscata.

Programul zilnic de ingrijire a tenului mixt

Dimineata, trebuie sa-ti clatesti fata cu apa calduta sau rece. Daca pielea din zona T este vizibil diferita de celelalte portiuni, este indicat s-o stergi cu o lotiune tonica. Apoi trebuie sa aplici pe fata o crema hidratanta de zi pentru ten mixt, cu un continut mai mare de apa si unul mai mic de grasimi. Aplica crema in strat subtire pe portiunile de piele grasa si in strat gros pe portiunile de piele uscata.

Seara, trebuie sa-ti cureti fata cu lapte demachiant, gel de curatare sau sapun cosmetic si s-o clatesti cu apa calda. Poti sa stergi zona T cu o lotiune tonica cu alcool. In final, trebuie sa aplici un fluid hidratant sau un hidrogel.

Daca pielea de pe nas, frunte si barbie este foarte grasa, este indicat sa nu aplici crema pe portiunile respective.

Masca cosmetica se utilizeaza o data sau de doua ori pe saptamana – aceasta procedura imbunatateste textura pielii, conferind tenului un aspect proaspat si sanatos.
Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


*