Tenul mixt (combinat)

Tenul mixt (combinat) are in general un aspect sanatos si o structura destul de neteda. Frecvent portiunile de piele din zona T (frunte, nas si barbie) au un luciu gras si porii dilatati, iar pielea din jurul ochilor, de pe obraji si tample este uscata. Totusi, sunt posibile si alte combinatii: o piele lucioasa pe nas, dar normala pe frunte si pe obraji; portiuni de piele uscata in zonele cu piele grasa sau normala.

Asadar, tenul mixt poate avea in diferite zone ale fetei simtomele tipice a doua sau chiar si trei tipuri principale de ten (normal, gras si uscat). Culoare pielii, de asemenea, s-ar putea sa nu fie uniforma. Dar ingrijirea corecta a tenului mixt amana pentru mult timp aparitia ridurilor.

Diferenta dintre portiuni de piele se explica astfel: in zonele care sunt cel mai adesea supuse influentelor nocive ale soarelui, ale vantului si vremii – pe frunte, nas si barbie – glandele sebacee sunt mai numeroase si produc mai multa grasime. Prin urmare, zona de mijloc a fetei (zona T) poate sa capete un luciu gras si este predispusa la cosuri si acnee (specifice tenului gras), in timp ce obrajii par netezi si catifelati.

Tenul mixt se intalneste in general la tineri si cu timpul, aproape intotdeauna devine normal daca este ingrijit corect. Tenul combinat se intalneste destul de rar la persoanele adulte.
Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


*